EmailTwitterFacebookLinkedIn

 

 

 

 

Wie zijn wij?

 

Feenstra aangenaam!

 

Feenstra is al in 1947 opgericht en sinds 2001 onderdeel van Nuon-Vattenfall. Vanaf 2004 zijn Verwarmings-, Beveiligings-, Ventilatie- en vanaf 2012 ook Zon-activiteiten binnen Feenstra geïntegreerd. Zo hebben wij vier bestaande merken met meer dan honderd jaar ervaring gebundeld in één organisatie. We bedienen 800.000 huishoudens en hebben meer dan 800 gecertificeerde medewerkers. Tel daar onze staf en lijn bij op en in totaal werken ruim 1.300 medewerkers aan een uitgebreid portfolio van producten en diensten.

 

 


Historie

Kachels werkten nog op steenkool en steenolie toen Feenstra als familiebedrijf werd opgericht. Dat was in 1947, in Sneek. Twaalf jaar later, in 1959, vond er iets ingrijpends plaats. Nabij Slochteren werd een gasbel ontdekt. Die ontdekking zou het begin betekenen van een nieuw tijdperk in Nederland. Ook voor Feenstra.

De gasbel

In de eerste helft van de jaren zestig werden overal in Nederland gasleidingen aangelegd.  Ook voor de verwarming van de woningen ging het gebruik van steenkool en stookolie plaatsmaken voor verwarming op aardgas. Feenstra was één van de eerste bedrijven in Nederland die overging op het installeren van verwarmingsketels die werkten op gas. 

 


De techniek

Op technisch gebied veranderde er veel. Een traditioneel oliegestookte ketel behaalde een rendement van ten hoogste 60%. De eerste stap was de overgang naar open toestellen op aardgas, zogenaamde atmosferische gasbranders. Daarna volgde de stap naar een gesloten verbrandingskamer met luchtaanvoer door een ventilator. Die toestellen met een verbeterd rendement (vr) zorgden ervoor dat minimaal 83% van de energie omgezet werd in nuttige warmte. 

De volgende stap vond plaats in 1981: een belangrijk jaar in de historie van de verwarming. In dat jaar kreeg Nefit als eerste fabrikant het Hoog Rendementskeurmerk voor de ‘Nefit Turbo ketel’. De eerste hr-ketel was een feit. Met deze ketel brak Nefit alle records op het gebied van zuinig en comfortabel stoken. 


Anno 2019

Ons aardgas raakt op, het verbranden van fossiele brandstoffen veroorzaakt broeikasgassen, dus de enige oplossing is ons huis anders in te richten. We zoeken naar mogelijkheden voor aardgas. Er zijn vele oplossingen die bijdragen aan het terugdringen van broeikasgassen. Wat Feenstra betreft moeten we het daar niet te lang over hebben, maar moeten we gewoon beginnen. Warmtepompen, pelletkachels en infraroodverwarmingen kunnen oplossingen zijn voor gasloos verwarmen. Feenstra werkt nu al mee op verschillende plaatsen in het land aan gasloze projecten. 

Ook meedenken over hoe duurzaam leven nog beter kan?

 

 

 


Missie, visie, identiteit
 

ONZE MISSIE: Prettig wonen en werken, daar zorgt Feenstra voor. We maken je directe omgeving comfortabel, gezond en veilig. Onze mensen hebben verstand van onderhoud, lossen storingen op, vervangen en installeren (slimme) techniek in jouw woning. Zodat de techniek precies doet wat jij wilt. 

Elke dag gaan ruim 800 Feenstra-monteurs op pad om ervoor te zorgen dat onze klanten een lekkere warme woon- of leefomgeving hebben, frisse en gezonde lucht kunnen inademen en dat ze zich veilig thuis voelen. Als Feenstra weten wij dat we de denkers en doeners zijn die ervoor zorgen dat bewoners geen omkijken hebben naar al die installaties. Graag stellen wij deze apparaten naar de behoefte van de bewoner af. 

ONZE VISIE: Wij verbinden bewoners met de techniek in hun woning

Met de gereedschappen die wij, onze partners en anderen ontwikkelen, zorgen wij er straks voor dat iedere bewoner in verbinding blijft met zijn of haar woning. 

 


ONZE KERNWAARDEN: Vakmanschap, Vertrouwen, Vooruitstrevendheid, Veilig
 

Vakmanschap: We zijn niet alleen kundig of hebben niet alleen plezier en passie, maar we zijn ook ondernemend. Wij ontzorgen klanten, stellen hen centraal en daarnaast willen wij altijd beter worden. We zijn professioneel en oplossingsgericht. Dat geldt niet alleen voor de mannen en vrouwen die bij onze klanten thuis komen, maar voor iedereen.

Vertrouwen: Afspraak is afspraak, met de klant centraal en respect voor elkaar en anderen. Wij staan open voor feedback en durven waardering uit te spreken.

Vooruitstrevend: Wij zijn de dienstverlener van de toekomst, wij innoveren en vinden duurzaamheid belangrijk. Wij streven naar een prettig leefklimaat voor iedereen in huis.

Veilig: Veiligheid is bij alles ons speerpunt. Bij Feenstra werken we volgens het principe: we werken veilig of we werken niet. We zijn betrouwbaar, integer en gezondheid en vitaliteit staan voorop.

Spreken onze missie, visie en identiteit jou ook aan? Solliciteer dan direct!

 

 

 

 

 

 

Verder kennismaken? Volg Feenstra

 

 

 

 

 

 

Feenstra

 

 

Altijd in de buurt

Met een landelijke dekking en meer dan 700 bussen onderweg.

 

 

 

Duurzaam

Onze ambitie: een veilige, gezonde en schone woonomgeving voor iedereen.

 

 

 

Oog voor kwaliteit

De beste producten en materialen. Volgens de hoogste standaard.

 

 

 

Meesters in het vak

Onze ervaren vakmensen vinden altijd een oplossing.

 

 

 

 

Dag en nacht bereikbaar

Wij staan klaar als onze klant ons nodig heeft. Het hele jaar door.

 

 

 

Van alle markten thuis

Het adres voor warmte, energie, ventilatie en beveiliging.