EmailTwitterFacebookLinkedIn

Vitaliteit & MVOFeenstra vitaal 


Hoe belangrijk vinden we vitaliteit bij Feenstra? Heel belangrijk!

Medewerkers moeten (leren) omgaan met een continu veranderende wereld, zowel privé als zakelijk. In de privésituatie krijgt de medewerker te maken met de verschillende levensfases (verandering van gezinssamenstelling en het ouder worden dat gepaard gaat met fysieke of psychische ongemakken). Op het werk zal de medewerker zich ook voor de volle honderd procent moeten geven. Bij Feenstra vinden we het belangrijk dat de medewerkers over voldoende energie beschikken om hun werk te kunnen doen. 

Vanuit Feenstra zijn wij voortdurend bezig met vitaliteitsmanagement. We bieden zowel voor medewerkers als leidinggevende trainingen en scholing aan op het gebied van verzuim en vitaliteit. Om de drie- vier jaar worden er energiemanagementprogramma's uitgerold. Zo'n programma bestaat uit individuele healthchecks en ook coaching. Hier lees je een interview met onze Directeur HRM, Maud Provily, over een traject wat we een aantal jaren geleden bij Feenstra hebben uitgerold.  Klik hier voor het interview en voorbeeldcase Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. We werken samen de casemanagers van Richting (onze arbodienstverlener) om gezondheid en inzetbaarheid te bevorderen.

Maar ook sommige arbeidsvoorwaarden ondersteunen ons vitaliteitsbeleid. Via FiscFree bijvoorbeeld, denk hierbij aan een fietsplan of bedrijfsfitnessregeling.

Mee met "vitaal op reis"? Klik op vacatures voor het meest actuele vacatureoverzicht. Staat je vacature er niet bij? Stuur een open sollicitatie.


MVO Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Een veilige, gezonde en duurzame woonomgeving voor iedereen in Nederland. Dat is onze ambitie. We zorgen dat we op dit vlak iedere dag beter presteren dan de dag ervoor. Onder meer door voortdurende opleiding en innovatie. Dat doen we niet alleen binnen onze eigen organisatie, maar juist ook voor onze klanten en opdrachtgevers. Want dankzij ons vakgebied heeft ons werk een grote impact op bijvoorbeeld de totale CO2-uitstoot die onze klanten produceren.

Nederland telt 7,6 miljoen huishoudens. Hiervan mogen wij 12% tot onze klanten rekenen. Dit betekent dat wij bij 12% van de Nederlandse huishoudens bewust kunnen en mogen werken aan een ‘groener Nederland’. Daar ligt voor ons dan ook een belangrijke verantwoordelijkheid, vinden we. Die vullen we bijvoorbeeld in door de meest energiezuinige ketels te leveren. Door bij elke servicebeurt de ketel zo zuinig mogelijk af te stellen. En door verschillende producten te combineren, om het milieu te sparen. 

De drie P’s

Wij vinden het belangrijk een duurzaam bedrijf te zijn en hiermee rekening te houden in ons dagelijks handelen. Daarbij richten we ons op drie P’s: people, planet en profit. Uiteraard is onze economische prestatie van groot belang: zonder ‘profit’ heeft Feenstra immers geen bestaansrecht. De sociale kant (‘people’) bouwt Feenstra verder uit. Voorbeeld daarvan is inspanning op het gebied van de PSO (Prestatieladder Sociaal Ondernemen). De ecologische waarden (‘planet’) borgen we in een verantwoorde omgang met fossiele brandstoffen en grondstoffen.Onze ambities op het gebied van duurzaamheid hebben wij voor onze klanten en medewerkers vertaald in vier speerpunten.
1. We zijn vakmensen die zorgen voor een comfortabel en gezond binnenklimaat met een laag energieverbruik.

2. We werken volgens duurzame bedrijfsprocessen, omdat we duurzaam ondernemen als een gezamenlijke verantwoordelijkheid zien.

3. We doen zaken met duurzame leveranciers.

4. We zijn een goede werkgever!


Een goed werkgever geeft aandacht aan haar medewerkers. Feenstra voert jaarlijkse performancegesprekken. Ook vindt jaarlijks een tevredenheidsonderzoek onder medewerkers plaats. Feenstra ondersteunt haar werknemers bij verzuim en geeft de mogelijkheid om opleidingen te volgen. Daarnaast zoeken we naar mogelijkheden om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt kansen te bieden.

Die goede werkgever leren kennen? Klik op vacatures voor het meest actuele vacatureoverzicht. Staat je vacature er niet bij? Meld je dan aan voor de Feenstra jobmelder of stuur een open sollicitatie.Verder kennismaken? Volg FeenstraFeenstraAltijd in de buurt

Met een landelijke dekking en meer dan 800 bussen onderweg.
Duurzaam

Onze ambitie: een veilige, gezonde en schone woonomgeving voor iedereen.
Oog voor kwaliteit

De beste producten en materialen. Volgens de hoogste standaard.
Meesters in het vak

Onze ervaren vakmensen vinden altijd een oplossing.

Dag en nacht bereikbaar

Wij staan klaar als onze klant ons nodig heeft. Het hele jaar door.
Van alle markten thuis

Het adres voor warmte, energie, ventilatie, isolatie en beveiliging.