EmailTwitterFacebookLinkedIn


Medewerker Debiteurenbeheer Zakelijk

Feenstra aangenaam!

Prettig wonen en werken, daar zorgt Feenstra voor! Mede mogelijk gemaakt door onze mensen, die verstand hebben van onderhoud, storingen oplossen en slimme technieken installeren. Feenstra is 100% dochter van Nuon en, mede gedreven door de energietransitie, volop in beweging op het gebied van verwarming, ventilatie, zon, beveiliging, hierbij gebruikmakend van slimme technieken.

Met meer dan 1.400 medewerkers beheert, verzorgt en onderhoudt Feenstra een sterke klantenbasis, die bestaat uit meer dan 800.000 Nederlandse huishoudens. Met een uitgebreid netwerk aan vestigingen heeft Feenstra een landelijke dekking, een korte responsetijd en een 24/7 dienstverlening.

Wat houdt de functie in?

Voor ons mooie kantoor in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Medewerker Debiteurenbeheer B2B (Business to Business).

In deze uitdagende functie ben jij verantwoordelijk voor het binnenhalen van betalingen van de klanten van Feenstra, dit is 95% B2B. Jouw baan gaat verder dan het telefonisch of per mail incasseren van openstaande facturen. Het opvragen van kredietrapporten, deze uitlezen en een goed advies kunnen geven behoren ook tot jouw verantwoordelijkheden. Wanneer een klant niet betaalt, ga je met de klant in gesprek om de achterhalen wat de achterliggende reden is van het niet betalen van een factuur! 
Met jouw ervaring is het beheren van de debiteurenportefeuille, het uitdraaien van verschillende rapportages en het bijhouden van de openstaande posten geen probleem. Je ziet het dan ook als een uitdaging om ervoor te zorgen dat alle posten volledig, punctueel en correct worden afgehandeld.

Naast de uitvoerende werkzaamheden onderhoud je contact met de klanten en jouw collega's op de verschillende vestigingen in het land. Door je accurate werkhouding is het registreren en opvolgen van afspraken voor jou vanzelfsprekend. Door jouw proactieve bijdrage signaleer je mogelijke verbeteringen van de werkwijze binnen debiteurenbeheer.

Trots op Feenstra!

Binnen Feenstra zijn we bezig met de Trots Op Feenstra (TOF) expeditie, waarin we het belangrijk vinden in alle facetten van onze dienstverlening de optimale klantbeleving te kunnen leveren. Of jouw klant intern of extern zit, dat maakt wat ons betreft geen verschil. Je moet je dus ook aangesproken voelen als we in onze dienstverlening de klanten aangenaam willen verrassen, meer willen doen dan verwacht, in een uitdagende werkomgeving waar je als medewerker richting en ruimte krijgt. Daarnaast werken we vanuit de kernwaarden vakmanschap, vertrouwen, vooruitstrevend en veilig. Ook wel de bouwstenen van onze cultuur. 

Wat vragen we van je?

  • Een gezonde dosis ambitie en een probleemoplossend vermogen
  • HBO werk- en denkniveau, een HBO-schoolverlater is ook welkom!
  • Financieel inzicht is een pre
  • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en een groot probleemoplossend vermogen
  • Enthousiasme, creativiteit, proactiviteit en flexibiliteit

Wij bieden

Feenstra is volop in beweging. Werken bij Feenstra betekent dan ook meer dan een interessante baan in een resultaatgerichte werkomgeving die een belangrijke transitie doormaakt. Het is tevens onderdeel worden van een organisatie die vitaliteit van medewerkers belangrijk vindt en daarnaast professionaliteit en gedrevenheid van medewerkers beloont. Net zo belangrijk is jouw persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheid tot het volgen van training of opleiding en deelnemen aan uitdagende projecten. Wij bieden naast een goede werksfeer en een fijn team, marktconforme arbeidsvoorwaarden die aansluiten bij jouw ervaring.

Heb je nog vragen over de functie of over hoe het werken bij Feenstra is? Stel deze aan:


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Ben je geïnteresseerd?

Kom jij ons team versterken? Solliciteren kun je doen via onderstaande button!